Met deze tips succes gegarandeerd!
- Lees het recept voordat je begint helemaal door, zo kom je niet voor verrassingen te staan
- Ik gebruik, tenzij anders staat aangegeven, altijd ongezouten roomboter in mijn recepten
- De slagroom in de supermarkt is niet vet genoeg voor het opspuiten van stevige toeven of een goede slagroomvulling, ik vet mijn slagroom altijd aan met mascarpone
- Zorg bij het opkloppen van eiwitten dat je gereedschap vetvrij is, doe dit met wat citroensap en een keukenpapiertje
- Zet de kom en garde koud voordat je slagroom gaat kloppen, vooral wanneer het buiten warm en vochtig is
- Gebruik, tenzij staat aangegeven, altijd ingrediënten op kamertemperatuur, dit voorkomt schiften
- Mocht je botercrème/beslag schiften, zet dan je kom in een warm water bad en klop dit dan goed door, vaak is de schift er weer uit!
- Verwarm de oven altijd hoger in dan dat het recept aangeeft, door het openen van de deur koelt de oven af. Stel hem dan op de juiste temperatuur in
- De aangegeven temperatuur en baktijden is een richtlijn, elke oven is anders, leer je eigen oven vooral kennen!
- Als er geen ovenfunctie staat beschreven, dan bedoel ik heteluchtoven
- Ik gebruik voor het invetten van mijn bakvormen altijd bakspray, dit werkt naar mijn idee net even iets beter dan boter
- Ik gebruik voor het afwegen van mijn ingrediënten een digitale weegschaal die nauwkeurig tot 1 gram afweegt
- De meeste baksels worden in het midden van de oven gebakken
- Ik gebruik voor mijn taarten altijd een taartkartonnetje, dit is makkelijker voor het verplaatsen/vervoeren van
- Ik gebruik altijd instant gist voor mijn receptuur, mocht je verse gist gebruiken, doe dan het aantal gram gist maal 3