Handige tips

Met deze tips succes gegarandeerd!

  • Lees het recept voordat je begint helemaal door, zo kom je niet voor verrassingen te staan
  • Ik gebruik, tenzij anders staat aangegeven, altijd ongezouten roomboter in mijn recepten
  • De slagroom in de supermarkt is niet vet genoeg voor het opspuiten van stevige toeven of een goede slagroomvulling, ik vet mijn slagroom altijd aan met mascarpone
  • Zorg bij het opkloppen van eiwitten dat je gereedschap vetvrij is, doe dit met wat citroensap en een keukenpapiertje
  • Zet de kom en garde koud voordat je slagroom gaat kloppen, vooral wanneer het buiten warm en vochtig is
  • Gebruik, tenzij staat aangegeven, altijd ingrediënten op kamertemperatuur, dit voorkomt schiften
  • Mocht je botercrème/beslag schiften, zet dan je kom in een warm water bad en klop dit dan goed door, vaak is de schift er weer uit!
  • Verwarm de oven altijd hoger in dan dat het recept aangeeft, door het openen van de deur koelt de oven af. Stel hem dan op de juiste temperatuur in
  • De aangegeven temperatuur en baktijden is een richtlijn, elke oven is anders, leer je eigen oven vooral kennen!
  • Als er geen ovenfunctie staat beschreven, dan bedoel ik heteluchtoven
  • Ik gebruik voor het invetten van mijn bakvormen altijd bakspray, dit werkt naar mijn idee net even iets beter dan boter
  • Ik gebruik voor het afwegen van mijn ingrediënten een digitale weegschaal die nauwkeurig tot 1 gram afweegt
  • De meeste baksels worden in het midden van de oven gebakken
  • Ik gebruik voor mijn taarten altijd een taartkartonnetje, dit is makkelijker voor het verplaatsen/vervoeren van
  • Ik gebruik altijd instant gist voor mijn receptuur, mocht je verse gist gebruiken, doe dan het aantal gram gist maal 3

Bakken doe je gewoon met suiker, roomboter en slagroom

dorien