Verwarm de oven voor op 175℃ en bekleed een muffinvorm met de papiertjes
Klop de roomboter zalvig en voeg de suiker toe en klop nog even door
Klop dan een voor een de eieren toe tot een homogene massa, voeg dan de slagroom toe en klop dan nog eventjes door
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het zout boven de kom en klop voor een aantal minuten tot een geheel beslag, doe de stroopwafelkruimels in het beslag en spatel deze er door heen
Verdeel het beslag in de papiertjes, vul ze tot ongeveer de helft
Bak de cupcakes in 20 tot 25 minuten gaar, laat daarna helemaal afkoelen
Swiss meringue botercrème
Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom en maak een garde vetvrij met wat citroensap en keukenpapier
Zet een pannetje met water op het vuur en klop de eiwitten samen met de suiker au bain marie luchtig tot het een temperatuur heeft rond de 73 graden Celsius
Klop de eiwitten, het liefst met een standmixer, tot een luchtig en afgekoeld meringue
Snijd de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot alles goed is opgenomen
Voeg als laatste de vanille-essence en 3 eetlepels gezouten karamelsaus toe en klop tot een egale crème
Opbouwen
Maak met een appelboor een gat in het cakeje en vul deze met de karamelsaus
Vul de spuitzak met gekarteld spuitmondje met de botercrème en spuit een mooie toef op de cupcakes, garneer deze met eventueel nog wat karamelsaus en een mini stroopwafeltje