Ga terug
+ servings
Bolognese

Spaghetti Bolognese (ragù)

No ratings yet
Print Pin
Servings: 4 personen

Dit heb je nodig:

Vleessaus

  • 500 gram gehakt rund of gemengd
  • 100 gram pancetta
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 grote wortel/winterpeen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel suiker
  • Scheut rode wijn merlot
  • Blikje tomaten puree
  • 1 liter tomaten passata of 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje rund
  • Kruiden zoals oregano en tijm
  • 100 milliliter melk
  • Zout & zwarte peper

Verder

  • Slowcooker

Zo maak je het:

  • Verhit wat olijfolie in een diepe pan en doe de pancetta in stukjes hierin en voeg dan het gehakt toe, bak deze rul. Haal daarna het vlees uit de pan en leg dit aan de kant, laat het vet zitten
  • Snijd de wortel en bleekselderij fijn (of rasp deze) en doe deze samen met een gesneden ui en knoflook in de pan en bak deze ongeveer voor 10 minuten, voeg dan het vlees toe en verhit alles nog eens goed
  • Blus af met de wijn en laat het dan inkoken, voeg dan de tomatenpuree en suiker toe, bak even mee en giet dan alles in de slowcooker
  • Doe de tomatenpassata, het bouillonblokje en de kruiden erbij en zet dan de slowcooker op 8 tot 10 uur op 'low', roer af en toe even door
  • Giet in het laatste uur de melk erbij, roer door en laat dan nog even weer 'slowcooken'
  • Lekker met brede pasta zoals papardelle en Parmezaanse kaas