Ga terug
+ servings
Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Met dit recept maak je de lekkerste oreo cheesecake!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 10 personen

Dit heb je nodig:

Bodem

  • 200 gram oreokoekjes
  • 80 gram roomboter

Cheesecake

  • 800 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 25 gram bloem
  • 125 gram sour creme
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • Oreo stukjes

Topping

  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • Oreostukjes en -koekjes

Verder

  • 1 springvorm 24 cm diamerer
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

Bodem

  • Bekleed de springvorm met bakpapier, vet de rand in en verwarm de oven voor op 180°C
  • Smelt de roomboter en verkruimel de koekjes tot fijne kruimels
  • Roer de roomboter door de kruimels en verdeel dit op de bodem, druk aan met de bolle kant van een lepel
  • Bak de bodem voor 10 minuten af in de oven en haal daarna uit de oven

Cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Roer de roomkaas samen met de suiker en vanille essence los, roer daarna de sour creme en bloem door het mengsel
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en roer tot alles goed is gemengd, klop niet verder, het mengsel mag niet te luchtig worden!
  • Roer na smaak oreokruimels door de taart en giet dan alles in de springvorm
  • Zet de cheesecake in de oven en bak deze voor 10 minuten op 200 °C, verlaag daarna de temperatuur naar 120 graden °C en bak de taart nog eens circa 50 minuten, laat de ovendeur dicht
  • Zet daarna de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen, daarna op kamertemperatuur en dan nog eens voor een nacht in de koelkast

Topping

  • Klop de slagroom met de mascarpone en suiker tot een stevig room en vul de spuitzak hiermee, spuit mooie toeven op de taart
  • Smeer bij scheuren eventueel een laagje slagroom over de taart
  • Versier de taart met kruimels en oreokoekjes