Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chili con carne
Maak nu helemaal zelf dit heerlijke bord met chili con carne
No ratings yet
Print
Pin
Servings:
4
personen
Dit heb je nodig:
2
uien
2
tenen
knoflook
3
paprika's
1
rode chilipeper
400
gram
bonen
bruine bonen/kidneybonen/zwarte bonen of combinatie hiervan
Olijfolie
600
gram
rundergehakt
1
blikje tomatenpuree
150
milliliter
water
1
bouillonblokje rund
400
gram
tomatenblokjes
1
laurierblaadje
1
eetlepel
paprikapoeder
4
theelepels
komijnpoeder
2
theelepels
gedroogde oregano
1
theelepel
chilivlokken
Zout en peper naar smaak
Creme fraiche
Zo maak je het:
Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn
Maak de paprika’s en chilipeper schoon en verwijder de zaadjes en zaadlijsten
Snijd de paprika’s in kleine stukjes en hak de chilipeper fijn
Spoel de bonen af en laat deze uitlekken
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt op hoog vuur rul
Voeg de uien, knoflook, paprika’s, bouillonblokje en chilipeper toe aan het gehakt en bak ze kort mee
Breng op smaak met de kruiden en zout en peper en roer de tomatenpuree er door, laat 3 minuten door bakken
Blus af met 150 milliliter water
Voeg de tomaten met het sap en het laurierblaadje toe
Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur lager en laat de chili 30 minuten zachtjes koken en indikken
Roer de bonen erdoor en laat de chili nog ca. 1 uur sudderen
Verwijder de laurier en breng alles op smaak met zout, peper en wat chilipeper
Verdeel de chili over de borden en garneer het gerecht met een toef glad geroerde crème fraiche
Notities
Serveer met rijst en tortillachips!