(Vers) fruit zoals perzik*, ananas, kiwi, druif, aardbei, rode bessengeschild/gesneden/gewassen
Verder
Jamaardbei/framboos
Acetaatfolie
Zo maak je het:
Wenerdeeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed dit tot een samenhangend deeg, wikkel het in plastic folie en laat voor minstens 30 minuten koud worden in de koelkast
Bakkersroom
Bereid ondertussen de bakkersroom door 2/3e van de melk aan de kook te brengen samen met de suiker en vanillesuiker
Klop in een aparte kom de eidooiers met de custardpoeder door elkaar en voeg dan de overige melk toe
Giet zodra de melk kookt wat hiervan bij de eidooiers, klop even goed door elkaar en giet dan alles terug in de pan en breng het in zijn geheel al roerend aan de kook tot het de gewenste dikte heeft
Biscuit
Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker circa 10 minuten tot een geel schuim, zeef bloem samen met de maizena boven de kom en spatel dit door het eiermengsel
Doe de hete bakkersroom in een kom en dek af met plastic folie, laat helemaal afkoelen
Bakken
Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de rechthoekige bakvorm hierop, vet de bakvorm wel even in
Haal het wenerdeeg uit de koelkast, kneed even door en bedek de bodem met dit deeg
Smeer een laagje jam op de bodem en giet dan het biscuit hierop
Bak dit in ongeveer 25 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
Taartina
Bereid de taartina alvast, dan kan deze iets afkoelen voordat je hem gaat gieten, doe dit met in totaal 450 tot 500 milliliter vocht. Ik gebruikte het vocht van de ingeblikte perziken, mocht je water gebruiken, voeg dan wat suiker toe. Je kunt ook vruchtensap hiervoor gebruiken
Topping
Mocht de bakvorm niet hoog genoeg zijn, maak dan een rand van acetaatfolie langs het biscuit (maar nog wel in de bakvorm houden)
Giet de bakkersroom op het biscuit en verdeel het goed
Garneer het biscuit rijkelijk met het fruit en giet dan als laatste de wat afgekoelde taartina over de taart
Zet de taart voor 1 uur in de koelkast om goed stevig te worden
Snijd de taart daarna in 12 gelijke stukken
Notities
Ik heb voor deze taart ingeblikte perziken gebruikt, je kunt het vocht mooi gebruiken voor de taartina. Zo krijgt het gelei ook een lekkere smaak