Vul een grote pan met 3 liter water en leg hier de kippenbouten in, zet het vuur al zachtjes aan
Schil 2 wortels en snijd deze in grove stukken, snijd 1 prei in grove ringen en was deze, pel de uien en snijd deze in kwarten en snijd 1 stengel bleekselderij in grove stukken, doe al deze groentes in het water
Pel de knoflook en kneus deze en voeg deze in zijn geheel toe aan de soep
Plet de peperkorrels en voeg deze samen met de foelie, tijm, kruidnagel, laurier en kurkuma toe
Laat de bouillon nu voor circa 3 uur trekken op laag vuur met de deksel op de pan, roer af en toe doe en schep het schuim weg met een schuimspaan
Haal de kippenbouten uit de soep, verwijder het vel en pel het vlees van de botten
Giet de soep door een vergiet zodat alle groentes en kruiden uit de bouillon gezeefd zijn
Schil de resterende wortel en snijd deze in fijne blokjes, snijd de overige prei in dunne ringen en snijd 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes en voeg deze toe aan de soep
Doe ook het kippenvlees terug in de soep en laat nog circa 1 uur trekken, voeg na 50 minuten de vermicelli toe en laat deze nog meekoken voor 10 minuten
Breng de soep daarna op smaak, er moet nog best wat zout in, schrik hier niet van