Ga terug
+ servings
verse kippensoep

Verse kippensoep

Een heerlijk recept voor een goed gevulde kippensoep
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 3 kippenbouten
  • 3 grote wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 prei
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 uien
  • 3 takjes tijm
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 liter water
  • 8 zwarte peperkorrels
  • Handje platte peterselie
  • 2 stukjes foelie
  • Wat vermicelli
  • Zout

Zo maak je het:

  • Vul een grote pan met 3 liter water en leg hier de kippenbouten in, zet het vuur al zachtjes aan
  • Schil 2 wortels en snijd deze in grove stukken, snijd 1 prei in grove ringen en was deze, pel de uien en snijd deze in kwarten en snijd 1 stengel bleekselderij in grove stukken, doe al deze groentes in het water
  • Pel de knoflook en kneus deze en voeg deze in zijn geheel toe aan de soep
  • Plet de peperkorrels en voeg deze samen met de foelie, tijm, kruidnagel, laurier en kurkuma toe
  • Laat de bouillon nu voor circa 3 uur trekken op laag vuur met de deksel op de pan, roer af en toe doe en schep het schuim weg met een schuimspaan
  • Haal de kippenbouten uit de soep, verwijder het vel en pel het vlees van de botten
  • Giet de soep door een vergiet zodat alle groentes en kruiden uit de bouillon gezeefd zijn
  • Schil de resterende wortel en snijd deze in fijne blokjes, snijd de overige prei in dunne ringen en snijd 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes en voeg deze toe aan de soep
  • Doe ook het kippenvlees terug in de soep en laat nog circa 1 uur trekken, voeg na 50 minuten de vermicelli toe en laat deze nog meekoken voor 10 minuten
  • Breng de soep daarna op smaak, er moet nog best wat zout in, schrik hier niet van