Ga terug
+ servings
witte chocoladecheesecake met speculaas

Witte chocoladecheesecake met speculaas

Heerlijk romig en heerlijk door de combi witte chocolade en speculaas!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 8 puntjes

Dit heb je nodig:

Cheesecake

  • 200 gram speculaasjes
  • 75 gram roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 125 gram zure room
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 eieren

Topping

  • 250 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • 6 Speculaasjes

Verder

  • springvorm 20 cm Ø
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in, verwarm de oven voor op 180 ℃ (boven- en onderwarmte)

Bodem

  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en maal de speculaasjes tot kleine kruimels
  • Roer de kruimels door de roomboter en verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk met bolle kant van de lepel goed aan

Cheesecake

  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen tot lauw, roer af en toe even door
  • Klop de roomkaas zacht en voeg de zure room en vanille-essence toe
  • Doe een schep van de roomkaas bij de chocolade, roer goed door en en mix beetje voor beetje de witte chocolade door de roomkaas en mix tot een egaal mengsel
  • Spatel één voor één de eieren door het beslag, niet te hard want er mag niet teveel lucht in het beslag komen
  • Vul de springvorm met het beslag en roer glad, verlaag de oventemperatuur naar 140 ℃
  • Bak de cheesecake af in circa 55-60 minuten, open de deur van de oven niet, want zo ontstaan er door temperatuurverschil scheurtjes!
  • Laat de cheesecake daarna voor 1 uur afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier
  • Laat daarna de cheesecake helemaal afkoelen
  • Zet de cheesecake in de koelkast en laat deze voor minimaal 2 uur opstijven, het liefste een nachtje!

Topping

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een luchtig en stevig room
  • Besmeer de bovenkant met de slagroom en vul de spuitzak met de overige slagroom en versier de taart met mooie toefjes
  • Rasp een speculaasje boven het midden van de taart en versier met stukjes speculaas