Ga terug
+ servings
chili con carne

Chili con carne

Maak nu helemaal zelf dit heerlijke bord met chili con carne
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika's
  • 1 rode chilipeper
  • 400 gram bonen bruine bonen/kidneybonen/zwarte bonen of combinatie hiervan
  • Olijfolie
  • 600 gram rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 milliliter water
  • 1 bouillonblokje rund
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 4 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Zout en peper naar smaak
  • Creme fraiche

Zo maak je het:

  • Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn
  • Maak de paprika’s en chilipeper schoon en verwijder de zaadjes en zaadlijsten
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes en hak de chilipeper fijn
  • Spoel de bonen af en laat deze uitlekken
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt op hoog vuur rul
  • Voeg de uien, knoflook, paprika’s, bouillonblokje en chilipeper toe aan het gehakt en bak ze kort mee
  • Breng op smaak met de kruiden en zout en peper en roer de tomatenpuree er door, laat 3 minuten door bakken
  • Blus af met 150 milliliter water
  • Voeg de tomaten met het sap en het laurierblaadje toe
  • Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur lager en laat de chili 30 minuten zachtjes koken en indikken
  • Roer de bonen erdoor en laat de chili nog ca. 1 uur sudderen
  • Verwijder de laurier en breng alles op smaak met zout, peper en wat chilipeper
  • Verdeel de chili over de borden en garneer het gerecht met een toef glad geroerde crème fraiche

Notities

Serveer met rijst en tortillachips!