Snijd de uien in halve ringen, verhit een grote koekenpan met boter en bak de uien langzaam bruin tot ze karameliseren
Rasp de kaas en doe dit in een bakje
Doe in een grote mengkom de bloem, eieren, zout en water en klop dit tot er luchtbellen vormen
Vul een grote pan met water, doe hier een scheut zout bij en breng dit aan de kook
Haal de hobel even door het gekookte water, hierdoor plakt het deeg niet zo erg aan de rasp
Vul het bakje van de hobel met wat deeg en beweeg dit bakje heen en weer zodat er deeg in het kokende water valt
De spätzles zijn gaar als ze bovenin het water drijven, haal deze uit de pan met behulp van de schuimspaan en doe ze in een grote kom
Doe na elke portie spätzles wat geraspte kaas erbij en roer dit door
Herhaal stap 6 tot en met 8 totdat het deeg en kaas op is
Doe op het laatst de spätzles met kaas in de koekenpan bij de uien en verhit alles zodat de kaas weer smelt
Garneer met verse bieslook