Ga terug
+ servings
Käsespätzles

Käsespätzles

Dit typische Zuid-Duitse gerecht is echt overheerlijk kazig!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 500 gram bloem tarwebloem en semola
  • 5 eieren
  • 5 gram zout
  • 250 milliliter water
  • 150 gram Emmentaler
  • 150 gram bergkaas
  • 50 gram pittige kaas dat goed smelt
  • 3 grote uien
  • Verse bieslook

Zo maak je het:

  • Snijd de uien in halve ringen, verhit een grote koekenpan met boter en bak de uien langzaam bruin tot ze karameliseren
  • Rasp de kaas en doe dit in een bakje
  • Doe in een grote mengkom de bloem, eieren, zout en water en klop dit tot er luchtbellen vormen
  • Vul een grote pan met water, doe hier een scheut zout bij en breng dit aan de kook
  • Haal de hobel even door het gekookte water, hierdoor plakt het deeg niet zo erg aan de rasp
  • Vul het bakje van de hobel met wat deeg en beweeg dit bakje heen en weer zodat er deeg in het kokende water valt
  • De spätzles zijn gaar als ze bovenin het water drijven, haal deze uit de pan met behulp van de schuimspaan en doe ze in een grote kom
  • Doe na elke portie spätzles wat geraspte kaas erbij en roer dit door
  • Herhaal stap 6 tot en met 8 totdat het deeg en kaas op is
  • Doe op het laatst de spätzles met kaas in de koekenpan bij de uien en verhit alles zodat de kaas weer smelt
  • Garneer met verse bieslook