Ga terug
–+ servings
Sorbet van fruitbier

Sorbet van fruitbier en framboos

Heerlijk fris ijs met Fruitage en frambozen
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 liter

Dit heb je nodig:

Suikersiroop

  • 340 gram suiker
  • 100 gram glucosestroop
  • 5 gram gelatine of johannesbroodpitmeel
  • 545 gram water
  • 10 gram citroensap

Sorbetijs

  • 250 gram fruitage bier
  • 250 gram suikersiroop
  • 50 gram frambozenpuree vers of diepvries

Zo maak je het:

Suikersiroop

  • Week de gelatine in koud water
  • Doe alle ingrediënten voor de suikersiroop in de pan, behalve de gelatine, breng dit kort aan de kook en voeg dan de gelatine toe en roer tot dit opgelost is
  • Laat de suikersiroop helemaal afkoelen en leg het dan in de koelkast

Sorbet

  • Mocht je het bier willen koken, laat het dan voor 3 minuten koken
  • Mix het bier samen met de suikersiroop en frambozenpuree (zeef eventueel de frambozen van te voren mocht je geen pitjes willen)
  • Giet de mix in de ijsmachine en laat dit net zolang draaien tot de sorbet mooi stevig is geworden
  • Doe het ijs in een bak en laat het verder opvriezen in de vriezer
  • Serveer met een blaadje munt en vers zomerfruit!