Ga terug
+ servings
ferrero rocher taart

Ferrero rocher taart

Een ultiem chocoladetaartje met ferrero rocher
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 8 personen

Dit heb je nodig:

Chocoladecake

  • 165 gram tarwebloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 60 gram cacao
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 gram zout
  • 2 kleine eieren
  • 175 milliliter melk
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 150 milliliter kokend water

Nutellaroom

Botercrème

Garnering

  • 150 gram Gehakte hazelnoten*
  • 4 Ferrero rocher's

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Springvorm 18 cm diameter

Zo maak je het:

  • Zorg voordat je aan de cake begint, de Nutellaroom (ongeklopt) al een nachtje in de koelkast heeft gestaan

Chocoladecake

  • Verwarm de oven voor op 170 ℃ en bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in
  • Meng alle droge ingrediënten samen in een kom
  • Doe in de andere kom de eieren, melk en olie en roer dit door elkaar. Spatel vervolgens de droge ingrediënten door de natte
  • Voeg straalsgewijs het gekookte water bij het beslag en klop nog even tot een homogene massa
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de cake gaar in circa 40 minuten, test daarna met een satéprikker of de cake gaar is. Laat dan helemaal afkoelen

Botercrème

  • Bereid de botercrème zoals staat beschreven in het recept (klik op de link in ingrediëntenoverzicht)
  • Klop de Nutellaroom op tot een luchtig room, maar klop niet te lang door, anders schift de room

Opbouw

  • Snijd de chocoladecake door de midden en snijd eventueel de cake aan de bovenkant plat
  • Vul een spuitzak met botercrème en spuit een dijkje langs de rand van de bodem, vul deze vervolgens met een flinke laag Nutellaroom
  • Bestrooi wat gehakte hazelnoten over de room
  • Leg hier de bovenste plak cake op en smeer dan de gehele taart af met de botercrème, strijk glad met een krabber of paletmes
  • Versier de taart met de gehakte hazelnoten, toefjes botercrème en Ferrero Rocher's. Zet de taart eventueel een aantal keer in de koelkast als de botercrème te zacht is
  • Haal de taart voor het serveren 15 minuutjes uit de koelkast

Notities

*  Rooster eventueel de gehakte hazelnootjes voor gebruik nog in een droge koekenpan, hierdoor krijg je een intensere smaak!