Ga terug
+ servings
appel kruimel plaatcake

Appel kruimel plaatcake

Een heerlijke luxe cake met appeltjes en kruimels
3.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 12 stukjes

Dit heb je nodig:

Cake

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • theelepel bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 gram zout
  • 2 theelepels citroenrasp

Kruimels

  • 125 gram koude roomboter
  • 100 gram bloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Appelvulling

Verder

  • Bakvorm 40x25
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

Appelvulling

  • Bereid de appelvulling zoals beschreven staat in het recept
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakvorm met bakpapier

Cake

  • Klop de roomboter zacht en voeg de suiker, vanillesuiker en citroenrasp toe
  • Klop één voor één de eieren er door heen en klop tot een egaal mengsel
  • Voeg als laatste de bakpoeder, zout, bloem en amandelmeel toe en klop tot alles goed gemengd is. Stort dit beslag vervolgens in de bakvorm

Kruimels

  • Doe alle ingrediënten voor de kruimels in een kom en kneed met de handen dit tot kruimels

Opbouwen

  • Verdeel de appelvulling over het cakebeslag en dek af met de kruimels**
  • Bak de plaatcake in circa 45 minuten gaar en goudbruin, laat daarna helemaal afkoelen en snijd in 12 (ongeveer) gelijkmatige stukken
  • Bestuif voor het serveren met poedersuiker

Notities

* Je kan in plaats van de appelvulling ook normale appelstukjes gebruiken samen met wat suiker en kaneel, maar bij de beschreven appelvulling blijft het vocht lekker in de appeltjes zitten en blijven de appeltjes lekker een bite houden na het bakken.
** Voor wat extra's bestrooi de cake op het laatste moment met gehakte of geschaafde amandelen en bak deze nog een paar minuten mee