Ga terug
+ servings
bastogne parfait

Bastogne parfait

Heerlijk romig ijs met stukjes bastogne en karamelsaus
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 12 bolletjes

Dit heb je nodig:

Suikersiroop

  • 100 gram suiker
  • 50 milliliter water

Parfait

  • 4 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 6 bastogne koeken
  • Snufje zout

Topping

  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Kleine bastogne koekjes

Verder

  • Siliconenvorm met bollen of siliconen cakevorm

Zo maak je het:

Suikersiroop

  • Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C

Parfait

  • Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
  • Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
  • Verkruimel de bastogne koeken en spatel deze door het parfait mengsel
  • Giet het mengsel in de siliconenvorm, dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer

Versiering

  • Klop de slagroom samen met de suiker op en vul een spuitzak hiermee
  • *Druk de parfaitbollen uit zijn vorm en versier met karamelsaus en een mooie toef slagroom. Maak af met een mini bastogne koekje

Notities

* Omdat dit kleine bollen parfait zijn, zijn ze zacht genoeg om meteen te eten, dus je hoeft ze niet ver van te voren uit de vriezer te halen..