Ga terug
+ servings
Aardbeiensoezen

Aardbeiensoezen

Heerlijke soezen met slagroom, bakkersroom en verse aardbeitjes
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 8 soezen

Dit heb je nodig:

Bakkersroom

  • 500 milliliter melk
  • 150 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 45 gram custardpoeder vanille
  • 1 zakje vanillesuiker

Slagroom

  • 500 milliliter melk
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker

Vulling

  • Verse aardbeien in stukjes gesneden
  • Aardbeienjam

Topping

  • Poedersuiker
  • 8 Aardbeien

Verder

  • Gekarteld spuitmondjes
  • Meerdere spuitzakken

Zo maak je het:

Bakkersroom

  • Breng 2/3e van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook
  • Klop in kom de eidooiers los en doe hierbij de custardpoeder en klop dit samen met de overige melk tot een glad papje 
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer dit door en giet alles terug in de pan en kook het tot de gewenste dikte
  • Dek af met plastic folie en laat het afkoelen, zet daarna in de koelkast

Soezen

  • Bereid de soezen zoals staat beschreven in het soezenrecept (zie soezendeeg)
  • Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op van circa 2 a 3 cm in doorsnede 
  • Bak de soezen in circa 25 tot 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen

Slagroom

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee

Afwerking

  • Snijd de soezen horizontaal door de middel en vul de bodem met een laagje bakkersroom
  • Spuit daarna een lekkere laag slagroom er boven op en verdeel hierop de stukjes aardbeien en beetje aardbeienjam
  • Dek af met de bovenkant van de soes, spuit nog een toefje slagroom er op en garneer met een verse aardbei en poedersuiker

Notities

TIP: Meng wat slagroom met de bakkersroom en spuit hier een laagje op de bodem. Zo heb je heerlijke Zwitserse room in de soes!