Ga terug
+ servings
Gezouten karamelsaus

Gezouten karamelsaus

Deze gezouten karamelsaus is echt een topper en heerlijk voor op taart, toetjes en meer
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 400 milliliter

Dit heb je nodig:

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 100 milliliter water
  • 90 gram roomboter
  • 125 milliliter slagroom
  • Zeezout naar smaak

Zo maak je het:

  • Zorg voordat je begint aan de karamelsaus dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen
  • Pak een steelpan met een dikke bodem en doe daar de suiker met het water in, het suiker moet helemaal bedekt zijn met water
  • Laat het mengsel, zonder te roeren, pruttelen tot het een mooie amber kleur heeft, dit kan wel eventjes duren! Laat het mengsel niet te bruin kleuren want dan is de karamel verbrand en dat is niet lekker
  • Voeg wanneer de karamel een mooie kleur heeft, de boter toe, roer dit 1 tot 2 minuten goed door totdat alles goed gemengd is
  • Giet nu de slagroom bij de karamel, pas op het kan erg pruttelen nu! Haal de pan van het vuur zodra de slagroom gemengd is
  • Voeg wat zeezout toe en roer dit er goed door heen
  • Laat de karamel afkoelen en doe het in een afsluitbare pot
  • Bewaar de saus in de koelkast, het is circa 2 weken houdbaar