Doe de suiker en water in een steelpannetje en laat dit koken totdat het een mooie karamel is geworden, blus af met de slagroom, de karamel zal stollen, maar blijf dit verhitten totdat de karamel weer is gesmolten en goed met de slagroom gemengd is
Laat de slagroom afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan voor minstens 12 uur afgedekt in de koelkast
Bodem
Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
Vulling
Snijd de amandelspijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
Bereiding slof
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier
Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik, druk met de vorm rondjes uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plakjes deeg in de ronde bakvormen op de bakplaat
Verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af en bak de slofjes af in 25 minuten
Haal zodra uit de oven de ringen er direct af en laat de slofjes helemaal afkoelen
Besmeer de slofjes met een lekker laagje dulce de leche
Karamelroom
doe de mascarpone en de ongeklopte karamelroom in een kom en klop dit tot een stevig en luchtig karamelslagroom, vul een spuitzak hiermee en spuit mooie toefjes op de slofjes
Versier de slofjes met halve stroopwafeltjes, stukjes meringue en dotjes dulce de leche
Notities
Maak de karamelroom een dag van te voren, zo kan het goed afkoelen en is het goed op te kloppen!