Ga terug
+ servings
lemon crumb bars

Lemon Crumb Bars

Onwijs lekkere koekrepen met lemoncurd en kruimels
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 15 repen

Dit heb je nodig:

Bodem

  • 250 gram roomboter
  • 300 gram bloem (tarwe- of Zeeuws bloem)
  • 75 gram poedersuiker
  • 3 gram zout
  • 1 theelepel vanillesuiker

Kruimels

  • 150 gram koude roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 225 gram bloem
  • 2 gram zout

Verder

  • 8 eetlepels lemon curd
  • Extra poedersuiker om te bestuiven
  • 1 vierkante bakring 27x20 cm

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de taartring in, verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

Bodem

  • kneed de ingrediënten voor de bodem tot een samenhangend deeg en verdeel dit over de bodem
  • Zet de bodem vervolgens voor 10 minuten alvast in de oven en maak ondertussen de kruimels

Kruimels

  • kneed alle ingrediënten tot een kruimelig deeg 

Bakken

  • Haal de bodem uit de oven, besmeer deze met een dun laagje lemon curd en bestrooi de bovenkant met de kruimels tot er geen lemon curd meer te zien is
  • Bak de koek voor 20 minuten gaar en goudbruin en laat dan helemaal afkoelen
  • Bestuif met poedersuiker en snijd de koek in blokjes of repen in grootte naar wens
  • Bewaar de citroen kruimelrepen luchtdicht