Ga terug
+ servings
Zachte brok

Zachte brok

Maak met dit recept deze heerlijke zachte speculaasbrok
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 trommel vol

Dit heb je nodig:

  • 300 gram tarwebloem
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 3 gram zout
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 Scheutje honing
  • 1 Scheutje citroensap voor activeren baking soda
  • 1 ei losgeklopt + beetje melk voor afsmeren

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Smelt de roomboter
  • Doe alle ingrediënten, behalve 1 ei en melk, in de kom en klop dit met een mixer door elkaar, giet dan al kloppend de roomboter erbij
  • Kneed het deeg met de hand tot een samenhangend deeg en stort deze op de bakplaat, druk of rol dit uit tot een dikte van circa 1 cm dik
  • Voorzie het deeg van een glanslaagje door middel van het ei en melk
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak het speculaas in 20 minuten, haal daarna direct uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat
  • Breek daarna in stukken en bewaar ze luchtdicht