Ga terug
+ servings
cinnamon rolls

No ratings yet
Print Pin
Servings: 15 broodjes

Dit heb je nodig:

Deeg

  • 400 gram tarwebloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 6 gram zout
  • 30 gram roomboter
  • 120 gram water
  • 70 milliliter melk
  • 1 ei
  • 7 gram instant gist

Vulling

  • 115 gram bruine suiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • 15 gram bloem
  • 15 gram kaneel

Verder

  • Glazuur bv van dr. Oetker
  • Grote ovenschaal

Zo maak je het:

Deeg

  • Doe de bloem in een kom en meng het zout hier doorheen, maak een kuiltje in de bloem en doe daar de suiker, de boter en het ei in
  • Maak de melk samen met het water lauw en los de gist hierin op
  • Giet dit vervolgens in het kuiltje en meng beetje bij beetje bloem er door
  • Kneed het deeg daarna tot een soepel deeg, het deeg blijft wat plakkerig dus probeer geen bloem toe te voegen!
  • Doe een beetje olie in een kom, bol het deeg op en leg het deeg in de kom, dek af met plastic folie en laat voor 1 uur rijzen

Vulling

  • Klop de roomboter fluweelzacht en voeg de suiker, bloem en kaneel toe en klop tot egaal mengsel, bewaar dit buiten de koelkast

Vullen en bakken

  • Bebloem je werkblad en stort hier het deeg op, rol dit uit tot een langwerpige plak van circa 30×20
  • Besmeer deze plak met de vulling, laat aan de langwerpige kant de randjes vrij
  • Rol het deeg op en snijd plakjes van circa 2 cm breed
  • Verwarm de oven voor op 190 ℃ en vet de ovenschaal in of bekleed met bakpapier
  • Leg de plakjes in de bakvorm met wat ruimte tussen de broodjes in, dek af met plastic folie en laat 30 minuten rijzen
  • Bak de broodjes gaar en goudbruin in 25-30 minuten, laat daarna afkoelen

Afwerking

  • Maak het glazuur warm in een pannetje, voeg eventueel een druppeltje water toe om het iets vloeibaarder te maken en versier het brood hiermee