Ga terug
+ servings
Tartelettes met praline en witte chocolade

Tartelettes met praline en witte chocolade

Deze tartelettes zijn gevaarlijk lekker!
No ratings yet
Print Pin
Servings: 10 stuks

Dit heb je nodig:

Bodem

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 gram zout
  • 80 gram poedersuiker
  • 125 gram koude roomboter
  • 1/2 ei losgeklopt
  • 8 gram vanillesuiker

Vulling

  • Uno Penotti Praliné

Topping

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 milliliter slagroom
  • Stukjes hazelnoot of nougatinenootjes

Verder

  • Tarteletteringen

Zo maak je het:

Bodem

  • Doe de droge ingrediënten bij elkaar en kneed de boter door het deeg
  • Voeg als laatste het ei toe, kneed kort door tot een samenhangend deeg en verpak dit in plastic folie, leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en spray de vormpjes goed in met bakspray
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een dikte van 3 mm en bekleed de tartelette vormpjes hiermee, druk de rand niet teveel aan, prik gaatjes in de bodem zodat het niet op gaat bollen, bewaar het deeg dat je over hebt weer in plastic folie in de koelkast
  • Zet de bakplaat met de bakvormpjes voor minimaal 15 minuten in de koelkast zodat het deeg wat kouder word, hierdoor blijft het zijn vorm houden tijdens het bakken
  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bak de tartelettes in circa 14-17 minuten goudbruin en verwijder direct na het bangen de ringen en laat afkoelen op een rooster

Ganache & vullen

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en breng de slagroom aan de kook
  • Giet de gekookte slagroom op de chocolade, wacht even en roer dan tot alles goed gemengd is
  • Vul de tartelettes met een laagje met de praliné pasta en bedek dan tot de rand met de ganache
  • Garneer met de stukjes hazelnoot of nougatine
  • Laat de tartelettes voor 2 uur opstijven in de koelkast