Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de ronde bakvorm met bakpapier
Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig geel schuim, dit duurt circa 10 minuten
Zeef bloem en maizena boven de eieren en spatel dit door het mengsel, pas op dat je niet teveel lucht verliest
Giet het beslag in de bakvorm en bak het biscuit gaar in zo'n 25 tot 30 minuten, het biscuit is gaar als deze lichtjes terugveert bij het indrukken
Stort het biscuit uit de vorm en laat het helemaal afkoelen
Vulling
Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een luchtig en stevig room, zet deze even terug in de koelkast
Verdik eventueel wat sap van de stoofpeertjes met wat maizena op middelhoog vuur, dit wordt je trempeersiroop
Snijd de stoofpeertjes in plakjes, snijd het biscuit in 3 gelijkmatige plakken en breek 2/3e van de speculaasjes in stukjes
Opbouw
Leg de onderste plak biscuit op een groot bord en zet hieromheen de verstelbare bakring en zorg dat deze goed aansluit, doe dan de acetaatfolie langs de binnenkant van deze ring
Drizzle wat van het stoofpeertjesvocht op het biscuit en spuit hier een laag slagroom op, beleg vervolgens met stoofpeertjes en bestrooi met stukjes speculaas, duw wat aan met de onderkant van een glas
Leg hierop de middelste plak biscuit en bouw deze net zo op als de vorige stap
Eindig met de laatste plak biscuit, besmeer deze met nog een laagje slagroom
Verkruimel de laatste speculaasjes tot fijne kruimels en bestrooi de taart hiermee
Zet de taart voor 2 uur in de koelkast om goed op te stijven
Notities
Het is een lastige taart om aan te snijden, maar de smaak is echt subliem!