Koekjes uitsteker 5 cm Ø+ een kleine uitsteker voor het vormpje in het koekje
Zo maak je het:
Snijd de roomboter in blokjes en doe deze in een mengkom, doe de suiker, bloem, amandelmeel, zout, vanillesuiker, eieren, kaneel en citroenschil erbij en kneed dit met het deeghaak tot een mooi samenhangend deeg
Verdeel het deeg in twee platte stukken en verpak deze in het vershoudfolie en leg deze in de koelkast voor minstens 3 uur
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi je werkplek met voldoende bloem
Haal 1 stuk deeg uit de koelkast en rol deze uit tot deze een dikte heeft van ongeveer 3 mm dik en steek hier de koekjes uit en leg deze op de bakplaat
Steek uit de helft van deze koekjes met een kleinere uitsteker het vormpje uit het koekje, zoals een sterretje of hartje
Zet de bakplaat weer in de koeling tot het deeg weer goed koud is geworden
Mocht je meerdere bakplaten hebben kan je het overige koekjesdeeg ook uitsteken en terugkoelen, leg altijd deeg die je niet gebruikt in de koelkast
Verwarm de oven met boven- en onderwarmte voor op 180 ℃ en bak de koekjes goudbruin in circa 10 minuten, laat daarna afkoelen op een rooster
Beleg de koekjes zonder gat met jam naar keuze en/of Nutella
Doe wat poedersuiker in een zeefje en bestrooi de koekjes met het gat met de poedersuiker en leg deze dan vervolgens bovenop het andere koekje en druk ietsjes aan
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel
Notities
Mocht je deeg over hebben en al genoeg koekjes? Je kunt het deeg prima invriezen. Laat deze dan ontdooien in de koelkast.