Ga terug
+ servings
Gefrituurde kip

Gefrituurde kip

Heerlijke gefrituurde kip
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 kilo

Dit heb je nodig:

Marinade

  • 1 kilo kipkluifjes naturel
  • 1 liter karnemelk
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • Snuf chilipoeder
  • Flink wat zout en peper

Coating

  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram semolina
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eieren
  • Flink wat zout en peper

Verder

  • 2 liter olie om in te frituren
  • Braadpan of frituurpan

Zo maak je het:

Marinade

  • Maak een mengsel van de karnemelk met alle kruiden en zout in een afsluitbare bak
  • Leg hier de kipkluifjes in, dek af en laat minstens 10 uur marineren in de koelkast

Coating

  • Meng in een grote kom de bloem, semolina en alle kruiden en specerijen, leg dit aan de kant
  • Leg de kipkluifjes in een vergiet en klop de eieren door de karnemelk heen
  • Verhit ondertussen de olie tot 180 graden °C
  • Doe een kipkluifje in de bloem, zorg dat deze goed omringd is door de bloem, tik af en doe deze dan door de marinade en coat dan nogmaals met bloem
  • Coat ongeveer 3 tot 5 kipkluifjes per keer en bak ze dan af, doe je meer, dan koelt het vet te veel af en zuigt het zich vol met vet
  • Frituur de kipkluifjes tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier, coat tijdens het frituren de volgende stukjes kip
  • Herhaal de bovenste stappen tot alle kip gefrituurd is, vers zijn ze het lekkerste!