Ga terug
+ servings
lemon meringue cheesecake

Lemon meringue cheesecake

Een overheerlijke variant op de welbekende lemon meringue pie
4.50 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 10 punten

Dit heb je nodig:

Bodem

  • 200 gram kandijkoekjes gemalen
  • 75 gram roomboter

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 115 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 175 gram zure room
  • 4 eetlepels lemon curd
  • 25 gram bloem

Verder

  • 1 springvorm 20 cm diameter
  • Gasbrandertje

Zo maak je het:

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de springvorm met bakpapier, vet de zijkant in met bakspray
  • Smelt de roomboter en roer de verkruimelde kandijkoekjes er door heen
  • Verdeel de kruimels op de bodem van de springvorm en druk deze aan met de bolle kant van de lepel
  • Zet de bodem voor 10 minuten in de oven

Cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Klop de roomkaas samen met de suiker, zure room en lemon curd tot een egaal mengsel
  • Spatel nu de bloem door het beslag
  • Spatel één voor één de eieren door het beslag, doe dit niet te lang, het beslag mag niet te luchtig worden
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de cheesecake voor 10 minuten op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 110°C en bak de taart nog voor 55 minuten gaar
  • Laat de taart in de oven afkoelen, houd de ovendeur gesloten!
  • Laat vervolgens de cheesecake helemaal afkoelen en zet hem voor een nachtje in de koelkast

Italiaanse meringue

  • Maak de Italiaanse meringue zoals staat beschreven in het recept
  • Verdeel dit lekker lobbig over de taart en karameliseer het schuim middels een gasbrandertje