Ga terug
+ servings
naked cake

Naked cake

Een mooie naked cake met verrassende vullingen en lekker vers fruit
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 10 personen

Dit heb je nodig:

Biscuit

  • 8 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 180 gram tarwebloem
  • 60 gram maizena
  • 240 gram fijne kristalsuiker

Vulling

Topping

  • Verse vruchten, zoals aardbeien, frambozen, rode besjes, passievrucht, citroen enz...

Verder

  • 1 taartpan 20 cm diameter
  • Spuitzak met glad spuitmondje

Zo maak je het:

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de taartpan in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier
  • Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig geel schuim, circa 10 minuten
  • Zeef de bloem en maizena boven dit beslag en spatel dit er door heen zonder al te veel lucht te verliezen
  • Giet de helft van dit beslag in de taartpan en bak voor circa 25 tot 30 minuten gaar
  • Laat even afkoelen in de taartpan en verwijder het biscuit
  • Bak nu de andere helft van het beslag gaar, zodat je 2 afgebakken biscuits hebt, laat helemaal afkoelen

Vulling

  • Bereid de Swiss meringue botercrème, lemoncurd en frambozencurd zoals staat beschreven in het recept
  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig schuim

Opbouwen

  • Snijd de biscuits 1 keer door de midden zodat er 4 cakelagen zijn
  • Pak de onderste plak biscuit en spuit hier langs de buitenkant een dijkje met de botercrème
  • Smeer in het midden van het dijkje een lekkere laag lemoncurd en vul dan op met slagroom
  • Snijd een paar aardbeien in plakjes en leg deze op de slagroom
  • Dek af met de tweede plak biscuit en spuit hier wederom een dijkje met de botercrème, vul het midden nu met de frambozencurd en vul wederom op met slagroom en verse aardbeien
  • Leg hierop de derde plak biscuit en spuit hierop ook een dijkje met botercrème, vul op met laagje lemoncurd en slagroom met verse aardbeien
  • Dek af met de laatste plak biscuit, zorg dat de platte kant aan de bovenkant zit
  • Smeer de taart af met botercrème, maar laat vooral de plakken cake mooi zien
  • Garneer de taart met verse vruchten en bewaar de taart in de koelkast