Ga terug
+ servings
Tompouce soezen

Tompouce soezen

Tompsoezen, de lekkerste combi ooit!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 8 soezen

Dit heb je nodig:

Soezen

Bakkersroom

  • 500 milliliter melk
  • 4 eidooiers
  • 45 gram custard poeder vanille
  • 150 gram kristalsuiker

Slagroomvulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker

Topping

  • wit glazuur
  • 5 diepvriesframbozen ontdooit
  • chocolaatjes

Verder

  • 3 spuitzakken met gekartelde spuitmondjes

Zo maak je het:

Bakkersroom

  • Breng 2/3e van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook
  • Klop in kom de eidooiers los en doe hierbij de custardpoeder en klop dit samen met de overige melk tot een glad papje 
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer dit door en giet alles terug in de pan en kook het tot de gewenste dikte
  • Dek af met plastic folie en laat het afkoelen, zet daarna in de koelkast

Soezen

  • Bereid de soezen zoals staat beschreven in het soezenrecept (zie soezendeeg)
  • Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op van circa 2 a 3 cm in doorsnede 
  • Bak de soezen in circa 25 tot 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen

Slagroom

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room
  • Verwarm het glazuur in een steelpannetje en pers de frambozen hierboven uit, roer dit goed door zodat het glazuur mooi roze kleurt
  • Snijd de soezen horizontaal door de midden en haal de bovenkantjes door de glazuur, laat even uitlekken en laat daarna opharden
  • Vul een spuitzak met de bakkersroom en vul een andere met de slagroom 
  • Spuit op de onderkant van de soes een laagje bakkersroom en daarboven een laag slagroom, dek de soes af met de bovenkant
  • Garneer de soes met een toefje slagroom en chocolaatje