Ga terug
+ servings
Appeltaart wafels

Appeltaart wafels

Tover nu zelf deze heerlijke appeltaart wafels op tafel!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 wafels

Extra nodig

  • Wafelijzer

Dit heb je nodig:

Wafeldeeg

  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 330 milliliter karnemelk
  • 2 kleine eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 gram zout
  • 2 eetlepel kaneel

Gekarameliseerde appeltjes

  • 4 zoetzure appels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel of meer naar smaak
  • klontje roomboter
  • scheutje citroensap

Zo maak je het:

Gekarameliseerde appeltjes

  • Schil de appels en snijd deze in blokjes
  • Verhit een koekenpan en laat de roomboter smelten, voeg de appeltjes samen met de suiker toe
  • Besprenkel wat met citroensap en verhit de appels op middenhoog vuur en roer goed tot de suiker begint te karameliseren en de appeltjes wat zachter worden, bestrooi daarna met kaneel en zet aan de kant

Wafels

  • Klop de natte ingrediënten met elkaar tot één geheel en meng alle droge ingrediënten in een andere kom, voeg dan de droge ingrediënten toe aan de natte en roer dit goed door elkaar
  • Verhit de wafelijzer voor en bak de wafels tot ze mooi goudbruin zijn
  • Klop ondertussen de slagroom met een beetje suiker
  • De appeltaart wafels zijn wel echt het lekkerste als de wafels en appeltjes nog wat warm zijn