Ga terug
swiss meringue

Swiss Meringue Botercrème

Een romige botercrème op basis van eiwitten en roomboter
5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Dit heb je nodig:

  • 85 gram eiwit
  • 165 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepel vanille-essence
  • Wat Citroensap

Zo maak je het:

  • Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom en maak een garde vetvrij met wat citroensap en keukenpapier
  • Zet een pannetje met water op het vuur en klop de eiwitten samen met de suiker au bain marie luchtig tot het een temperatuur heeft rond de 73 graden Celsius
  • Klop de eiwitten, het liefst met een standmixer, tot een luchtig en afgekoeld meringue
  • Snijd de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot alles goed is opgenomen
  • Voeg als laatste de vanille-essence toe en klop tot een egale crème