Eventueel extra versiering zoals vlaggetjes, chocolaatjes et cetera
Verder
Koekjesuitsteker kroon 7,5 cm
Spuitzak met klein gekarteld spuitmondje
Zo maak je het:
Suikerkoekjes
Klop de roomboter zalvig en voeg de suiker, vanillesuiker en de sinaasappelrasp toe, klop tot een homogene massa
Klop het ei er door heen en voeg de bloem met zout toe, kneed tot een egaal deegje en verpak dit in plastic folie en laat voor minstens 1 uur koud worden in de koelkast
Verwarm de oven voor op 175 ℃ (onder-bovenwarmte) en bekleed de bakplaat met bakpapier
Kneed het deeg nog even kort door en rol uit tot een plak van ½ cm dik en steek hier de kroontjes uit, leg deze op de bakplaat en bak de koekjes ongeveer in 15 minuten gaar en goudbruin. De koekjes zijn gaar als de randjes mooi bruin zijn
Laat de koekjes afkoelen op een rooster
Botercrème
Klop de roomboter totdat deze mooi wit kleurt en zalvig is, voeg daarna de vanille essence toe
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur
Giet vervolgens de gesmolten chocolade bij de boter en klop tot een egale massa, voeg eventueel nog wat poedersuiker toe mocht het nog niet zoet genoeg zijn
Zet de botercrème nog heel even in de koelkast om iets op te stijven
Versieren
Verhit de glazuur au bain marie tot deze goed vloeibaar is en maak deze mooi oranje met behulp van de kleurstof*
Besmeer de koekjes met het glazuur en laat deze uitharden
Vul de spuitzak met de witte chocoladebotercrème en spuit een mooi randje langs de buitenkant van het kroontje en versier deze met de sprinkles en de overige versiering
Bewaar de koekjes in de koelkast
Notities
* Voeg eventueel een paar druppeltjes sinaasappelsap toe aan het glazuur voor nog meer sinaasappelsmaak! Let op: niet te veel, want dan wordt het glazuur te dun