250gramrode marsepeinof witte marsepein met rode kleurstof
Kerstsprinkels
Eetbare gouden glitters
Aardbeienjam
Poedersuiker
Verder
1cakeblik 25 cm
Spuitzakken met glad spuitmondje en gekarteld mondje
Zo maak je het:
Cake
Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze in
Klop de boter zacht en zalvig, voeg dan de suikers toe en klop tot een egaal geheel
Voeg nu een voor een de eieren toe en doe als laatste de slagroom erbij
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel samen met het zout toe, klop nog voor een aantal minuten door en stort het beslag in de cakevorm
Bak de cake in circa 55 tot 60 minuten gaar, laat eventjes afkoelen en haal dan uit het blik, laat dan helemaal afkoelen
Swiss meringue botercrème
Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom en maak een garde vetvrij met wat citroensap en keukenpapier
Zet een pannetje met water op het vuur en klop de eiwitten samen met de suiker au bain marie luchtig tot het een temperatuur heeft rond de 73 ℃
Klop de eiwitten, het liefst met een standmixer, tot een luchtig en afgekoeld meringue
Snijd de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot alles goed is opgenomen
Voeg als laatste de vanille-essence of vanillemerg toe en klop tot een egale crème
Vullen en topping
Pak de cake en snijd wanneer deze een bolle bovenkant heeft deze er van af en draai de cake om (de onderkant is nu de bovenkant)
Snijd de cake door de midden, doe het gladde spuitmondje in een spuitzak en doe hier wat botercrème in, spuit op de onderkant langs de rand van de cake een dijkje en vul het midden met aardbeienjam, spuit vervolgens deze dicht met wat botercrème. Bewaar wat crème voor de bovenkant
Leg de bovenkant van de cake hierop en besmeer de cake (behalve aan de kopse kant) met een dun laagje botercrème
Kneed het marsepein goed door en rol deze uit op een met poedersuiker bestoven werkplek tot een plak die precies om de cake past, en leg voorzichtig de marsepein over de cake en druk goed aan, verwijder de randjes die buiten de cake vallen
Versieren
Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de overige botercrème n versier de bovenkant hiermee, versier deze vervolgens met de sprinkels
Maak de cake af door deze te versieren met gouden glitters
Notities
Bewaar de cake het liefste buiten de koelkast, maar wel op een koele plek.