Ga terug
Kersen cheesecake met bastogne kruimels

Kersen cheesecake met bastogne kruimels

No ratings yet
Print Pin

Dit heb je nodig:

Bodem & cheesecake

  • 1 pak kandijkoekjes 260 gram
  • 100 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas Philadelphia
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 blik kersenvlaaifruit

Kruimels

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 75 gram bloem
  • 100 gram bastogne kruimels

Verder

  • Vierkante bakblik 24x24

Zo maak je het:

Cheesecake

  • Bekleed de bakvorm helemaal met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 ℃
  • Vermaal de koekjes voor de bodem en smelt de roomboter op middelhoog vuur, roer de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel deze over de bodem en strijk glad met de bolle kant van een lepel, zet deze aan de kant
  • Roer de roomkaas kort glad en voeg dan de suiker en vanillesuiker toe, spatel kort door elkaar. Spatel dan de eieren door de mix, maar niet te hard want het mengsel mag niet te luchtig worden. Klop met de kom met het beslag daarna op het aanrecht om de lucht eruit te kloppen
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel de kersen hierover

Kruimels

  • Smelt voor de kruimels de roomboter en vermaal de bastognekoekjes tot kruimels
  • Meng alle ingrediënten voor de kruimels (behalve de boter) door elkaar en giet dan de gesmolten boter erbij
  • Roer alles door elkaar en kneed tot kruimeltjes, het is wat vetter dan normaal, maar dit hoort erbij
  • Verdeel de kruimels over de cheesecake en bak de cheesecake in zo'n 40 minuten gaar, aat daarna afkoelen in de oven, dan op het aanrecht en dan voor minstens 3 uur in de koelkast, liever een nacht
  • Verwijder voorzichtig de bakvorm en snijd de cheesecake in 16 gelijk matige stukjes