Ga terug
+ servings
Jan Hagel

Jan Hagel

Dit oer Hollandse koekje moet je maken! En dat kan gelukkig met dit recept!
No ratings yet
Print Pin
Servings: 24 koekjes

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter
  • 230 gram kristalsuiker
  • 20 gram ei
  • 390 gram Zeeuwse bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 7 gram kaneel
  • 3 gram zout
  • 1 ei voor bestrijken losgeklopt
  • Amandelschaafsel en parelsuiker

Zo maak je het:

  • Roer de boter zacht en voeg de suiker toe, klop egaal en doe dan de 20 gram ei bij het beslag
  • Voeg de bloem met bakpoeder toe samen met de kaneel en het zout
  • Bol op, wikkel in plastic folie en leg het deeg in de koelkast voor minstens 1 uur
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het deeg uit op het bakpapier tot een plak van 3 mm dik, bestrijk met ei en bestrooi met suiker en amandelschaafsel en druk dit lichtelijk aan met de deegroller
  • Bak de koekjes gaar in ongeveer 20 tot 22 minuten
  • Snijd de Jan Hagel direct in repen en stukjes en laat daarna op een rooster afkoelen, de koekjes worden in dit proces lekker bros
  • Bewaar de koekjes luchtdicht