Ga terug
Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

No ratings yet
Print Pin

Dit heb je nodig:

  • 2 rode uien
  • 50 % azijn bv 150 milliliter
  • 50 % water bv 150 milliliter
  • 1 eetlepel suiker
  • Snuf zout
  • Peperkorrels

Verder

  • Schone glazen pot
  • Mandoline

Zo maak je het:

  • Doe het water, azijn, zout, suiker en peperkorrels in een steelpannetje en breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost, laat daarna wat afkoelen
  • Schil ondertussen de uien en snijd deze in gelijkmatige ringen, dit gaat het makkelijkste met een mandoline en doe de uien in de schone pot
  • Giet de lauwe vloeistof over de uien, wanneer de uien nog niet helemaal onderstaan voeg dan nog in gelijke verhouding water en azijn toe
  • Draai de pot dicht en laat helemaal afkoelen, zet daarna in de koelkast
  • De uien zijn na ongeveer 2 uur al lekker om te eten