Ga terug
+ servings
Hazelnoot blondies met witte chocolade

Hazelnoot blondies met witte chocolade

No ratings yet
Print Pin
Servings: 16 stukjes

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram zout
  • 50 gram hazelnoten + extra voor topping
  • 75 gram witte chocoladedruppels + extra voor topping
  • 8 eetlepels hazelnootpraliné van Uno Penotti

Verder

  • Vierkant bakblik 20 x 20

Zo maak je het:

  • Bereid als eerste de laag praliné voor: druk een vel bakpapier in de bakvorm en duw helemaal tot in de hoekjes, besmeer deze vervolgens met de praliné tot een mooie plak. Haal voorzichtig het bakpapier met praliné uit de vorm, vouw het dicht en leg deze plak in de vriezer tot je deze nodig gaat hebben
  • Rooster van te voren de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze mooi goudgekleurd zijn, laat afkoelen en hak ze dan in kleinere stukjes, zet ze aan de kant
  • Verwarm de oven voor op 175 ℃ en bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Klop de roomboter samen met de suikers 5 minuten tot een zalvig geheel
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een geheel, voeg dan het zelfrijzend bakmeel samen met het zout toe en mix het nog voor 2 minuten
  • Spatel als laatste de stukjes hazelnoot en witte chocolade door het deeg
  • Verdeel de helft van het deeg in de bakvorm, haal dan de plak praliné uit de vriezer, haal deze uit het bakpapier en leg deze voorzichtig op het deeg, druk eventueel nog aan tot het mooi verdeelt is
  • Verdeel de rest van het deeg hierover, bestrooi met nog wat extra stukjes hazelnoot en witte chocolade en bak de blondies in 30 tot 35 minuten gaar
  • Haal daarna uit de oven en laat helemaal afkoelen, daarna kan je ze snijden in 16 gelijkmatige stukjes