Bereid als eerste de laag praliné voor: druk een vel bakpapier in de bakvorm en duw helemaal tot in de hoekjes, besmeer deze vervolgens met de praliné tot een mooie plak. Haal voorzichtig het bakpapier met praliné uit de vorm, vouw het dicht en leg deze plak in de vriezer tot je deze nodig gaat hebben
Rooster van te voren de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze mooi goudgekleurd zijn, laat afkoelen en hak ze dan in kleinere stukjes, zet ze aan de kant
Verwarm de oven voor op 175 ℃ en bekleed de bakvorm met bakpapier
Klop de roomboter samen met de suikers 5 minuten tot een zalvig geheel
Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een geheel, voeg dan het zelfrijzend bakmeel samen met het zout toe en mix het nog voor 2 minuten
Spatel als laatste de stukjes hazelnoot en witte chocolade door het deeg
Verdeel de helft van het deeg in de bakvorm, haal dan de plak praliné uit de vriezer, haal deze uit het bakpapier en leg deze voorzichtig op het deeg, druk eventueel nog aan tot het mooi verdeelt is
Verdeel de rest van het deeg hierover, bestrooi met nog wat extra stukjes hazelnoot en witte chocolade en bak de blondies in 30 tot 35 minuten gaar
Haal daarna uit de oven en laat helemaal afkoelen, daarna kan je ze snijden in 16 gelijkmatige stukjes