Ga terug
+ servings
goulash soep

Goulash soep

Maak met dit recept een grote pan vol met deze heerlijke soep
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 600 gram runder riblappen
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 4 uien
  • 1 grote winterpeen
  • 3 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 2 grote knoflooktenen
  • 4 grote aardappelen vastkokend
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels paprikapoeder zoet
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel marjolein of oregano
  • ½ theelepel karwijzaad heel
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 bouillonblokjes rund + 1,5 liter water
  • Snufje cayennepeper
  • Peper en zout naar smaak
  • Citroensap

Zo maak je het:

  • Haal het vlees een half uur van te voren uit de koelkast, snijd het daarna in stukjes van circa 1,5 cm bij 1,5 cm
  • Was en snijd de paprika in blokjes, snipper de uien, snijd de winterpeen in dunne plakjes en hak de knoflooktenen fijn
  • Verhit wat boter in een braadpan en bak het rundvlees rondom bruin, haal daarna het vlees uit de pan
  • Bak in dezelfde pan de paprika, uien, winterpeen, spekreepjes en knoflooktenen voor circa 5 minuten, voeg dan de kruiden toe en de tomatenpuree en bak dit nog even mee
  • Blus daarna af met 1,5 liter water + 2 bouillonblokjes, voeg daarna de tomatenblokjes toe, roer goed door
  • Voeg laurierblad, suiker, beetje citroensap en het vlees toe, dek de pan af met een deksel en laat de soep voor circa 1 uur nu zachtjes koken
  • Schil de aardappels, snijd deze in blokjes, spoel deze af en doe ze dan in de pan en laat deze meekoken tot ze gaar zijn

Notities

  • Mocht je rode wijn willen gebruiken, voeg deze dan toe voordat je de bouillon toevoegt, dus je blust de paprika's met de wijn
  • Kook voor een vollere soep nog wat pasta schelpjes mee, doe deze op het laatste in de pan en kook ze mee zoals staat beschreven op de verpakking
  • Deze soep is na 1 dag na het maken nog lekkerder!