Haal het vlees een half uur van te voren uit de koelkast, snijd het daarna in stukjes van circa 1,5 cm bij 1,5 cm
Was en snijd de paprika in blokjes, snipper de uien, snijd de winterpeen in dunne plakjes en hak de knoflooktenen fijn
Verhit wat boter in een braadpan en bak het rundvlees rondom bruin, haal daarna het vlees uit de pan
Bak in dezelfde pan de paprika, uien, winterpeen, spekreepjes en knoflooktenen voor circa 5 minuten, voeg dan de kruiden toe en de tomatenpuree en bak dit nog even mee
Blus daarna af met 1,5 liter water + 2 bouillonblokjes, voeg daarna de tomatenblokjes toe, roer goed door
Voeg laurierblad, suiker, beetje citroensap en het vlees toe, dek de pan af met een deksel en laat de soep voor circa 1 uur nu zachtjes koken
Schil de aardappels, snijd deze in blokjes, spoel deze af en doe ze dan in de pan en laat deze meekoken tot ze gaar zijn