Doe de bloem samen met het zout in een mengkom en roer door
Voeg dan het water, olijfolie en gist toe en roer met de vork tot een geheel
Kneed het dan met de mixer met deeghaak (of met de hand) tot een soepel deeg en je een vliesje kunt trekken uit het deeg
Vet een kom in met wat olijfolie, bol het deeg op en leg deze in de kom, zorg dat overal wat olie op zit, dek af met plastic folie en laat op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is (circa 1 uur)
Verwarm de oven met bakplaat tot 250℃, zorg er steeds voor dat de bakplaat gloeiend heet is, zo krijg je een knapperige bodem!
Verdeel het deeg in 2 stukken, leg 1 stuk weer even terug in de kom en dek af
Pak een vel bakpapier en rol hier 1 stuk deeg uit tot een platte plak
Roer de crème fraiche glad en breng op smaak met wat zwarte peper en eventueel snufje zout, besmeer de plak deeg met de helft van de crème fraiche
Pel de ui en snijd deze in halve ringen, gebruik 1 helft en bestrooi het deeg met de ui, verdeel dan de helft van de spekjes over het deeg
Haal de bakplaat uit de oven zodra de oven op temperatuur is, leg de bakpapier met deeg op de bakplaat, verlaag de oven naar 230℃ en bak de flammkuchen gaar en goudbruin in zo'n 12 tot 13 minuten
Maak ondertussen het 2e stuk deeg zoals hierboven staat beschreven met de overige crème fraiche, ui en spek
Bestrooi op het laatst met nog wat zwarte peper