Klop de boter samen met de suikers tot een zacht en romig mengsel
Voeg de eidooiers en vanille aroma toe en klop tot alles goed is opgenomen
Voeg de bakpoeder, cacao en de helft van de bloem toe en klop tot alles is opgenomen, voeg dan de overige bloem toe en klop tot alles is gemengd
Doe als laatste de chocolade door het deeg, kneed nog even goed door en rol het dan op als een rol/worst van ongeveer 5 cm Ø en wikkel deze in plastic folie, laat voor minimaal 2 uur in de koelkast rusten
Verwarm de oven voor op 200 ℃ boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier
Pak het deeg uit de koelkast en snijd met een gekartelde mes plakjes van ongeveer 1,5 cm dik en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat, leg de rest terug in de koelkast
Bak de koekjes voor 10 minuten op 200℃ en verlaag dan de temperatuur naar 170℃ en bak de koekjes dan nog voor circa 4 tot 5 minuten, houd de koekjes goed in de gaten, als de randjes mooi bruin kleuren zijn ze klaar
Laat de koekjes vervolgens afkoelen op een rooster en bak de rest van het deeg af zoals hierboven staat beschreven
Bewaar de chocolate chip cookies in een luchtdichte trommel, ze blijven zeker nog 2 weken lekker knapperig!