Ga terug
+ servings
Coffee cinnamon rolls

Coffee cinnamon rolls

No ratings yet
Print Pin
Servings: 15 broodjes

Dit heb je nodig:

Deeg

  • 400 gram tarwebloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 6 gram zout
  • 30 gram roomboter
  • 120 gram water
  • 70 milliliter melk
  • 1 stick oploskoffie espresso
  • 7 gram instant gist
  • 1 ei

Vulling

  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • 15 gram bloem
  • 5 gram kaneel
  • 2 sticks oplos espresso
  • 2 theelepels cacao
  • Walnoten
  • Hazelnoten

Topping

  • 1 zakje glazuur wit 125 gram
  • Mokka extract of 1 stick oploskoffie

Verder

  • Klontje roomboter

Zo maak je het:

Deeg

  • Doe de bloem in een kom en meng het zout hier doorheen, maak een kuiltje in de bloem en doe daar de suiker, de boter en het ei in
  • Maak de melk samen met het water lauw en los hierin de espresso in op
  • Giet dit vervolgens in het kuiltje, doe de gist erbij en meng beetje bij beetje bloem er door
  • Kneed het deeg daarna tot een soepel deeg, het deeg blijft wat plakkerig dus probeer geen bloem toe te voegen!
  • Doe een beetje olie in een kom, bol het deeg op en leg het deeg in de kom, dek af met plastic folie en laat voor 1 uur rijzen

Vulling

  • Klop de roomboter fluweelzacht en voeg de suiker, bloem, oplosespresso, cacao en kaneel toe en klop tot egaal mengsel, bewaar dit buiten de koelkast
  • Hak de nootjes in kleine stukjes

Vullen en bakken

  • Bebloem je werkblad en stort hier het deeg op, rol dit uit tot een langwerpige plak van circa 30×20
  • Besmeer deze plak met de vulling, bestrooi met de stukjes walnoot en hazelnoot, laat aan de langwerpige kant de randjes vrij
  • Rol het deeg op en snijd plakjes van circa 2 cm breed
  • Verwarm de oven voor op 190 ℃ en vet de ovenschaal in of bekleed met bakpapier
  • Leg de plakjes in de bakvorm met wat ruimte tussen de broodjes in, dek af met plastic folie en laat 30 minuten rijzen
  • Bak de broodjes gaar en goudbruin in 25-30 minuten, smelt daarna een klontje roomboter en besmeer de broodjes hiermee, laat nu helemaal afkoelen

Glazuur

  • Doe het glazuur in een steelpannetje en verwarm deze langzaam
  • Bij gebruik van oplosespresso: los deze op in zo min mogelijk heet water, roer dit door het glazuur en roer door
  • Bij gebruik van mokka extract: breng het glazuur op smaak met het extract naar wens
  • Drizzle het glazuur over de broodjes en laat even uitharden
  • Bewaar de broodjes in een luchtdichte trommel