Ga terug
Chocolade-hazelnoottaartje

Chocolade-hazelnoottaartje voor twee

No ratings yet
Print Pin

Dit heb je nodig:

Chocoladecake

  • 85 gram tarwebloem
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram cacao
  • ½ theelepel baking soda
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 gram zout
  • 90 milliliter karnemelk
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 75 gram kokend water
  • 2 eetlepels Bonne Maman Hazelnootpasta
  • Handje pure chocoladedruppels

Ganache

  • 125 milliliter slagroom
  • 125 gram pure chocoladedruppels
  • 2 eetlepels Bonne Maman Hazelnootpasta

Verder

  • Bonne Mamam Meer fruit Minder Suiker Frambozen fruitspread
  • Bonne Maman Hazelnootpasta
  • Vers rood fruit zoals aardbeien, frambozen en rode bessen
  • 50 gram geroosterde hazelnoten
  • Ronde bakvorm 12 cm diameter doorsnede
  • Acetaatfolie met eventueel een taartring van 12 cm diameter doorsnede

Zo maak je het:

Chocoladecake

  • Verwarm de oven voor (boven- onderwarmte) op 170 ℃ en vet de bakvorm in met bakspray en leg op de bodem en eventueel zijkant bakpapier
  • Meng in de ene kom de droge ingrediënten door elkaar en meng in de andere de natte ingrediënten, behalve het water en de hazelnootpasta, door elkaar
  • Giet nu al spatelend het natte mengsel bij het droge en spatel dit goed door, giet dan straalsgewijs het gekookte water toe en voeg dan ook de hazelnootpasta toe, klop tot alles goed is gemengd, voeg nu ook de chocoladedruppels toe en spatel deze kort door
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 30 minuten gaar, laat even in de vorm afkoelen en stort deze daarna op een bord en laat helemaal afkoelen

Ganache

  • Doe de chocolade in een kom en breng de slagroom aan de kook
  • Giet de gekookte slagroom over de chocolade en klop langzaam door tot alles goed versmelt met elkaar, voeg ook de hazelnootpasta toe
  • Laat het geheel iets afkoelen

Opbouw

  • Snijd de cake één keer horizontaal door de midden, leg het op een bord en smeer op de bodem een laagje hazelnootpasta en de frambozen fruitspread, dit kan een beetje lastig gaan, maar het moet lukken
  • Knip nu de acetaatfolie op maat en vorm deze langs de bodem en zet deze vast met een tapeje of een taartring die er precies om heen past; hierdoor vloeit de ganache tussen de cakelagen niet weg
  • Giet voorzichtig ganache op de bodem van het taartje
  • Hak 2/3e van de hazelnoten in stukjes en strooi deze op de ganache
  • Leg voorzichtig de bovenkant van de cake hierop en giet hierover nog een lekkere laag ganache
  • Versier het taartje nu al met het rode fruit en wat hele hazelnoten
  • Zet het taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven en verwijder daarna voorzichtig de acetaatfolie
  • Bestrooi het taartje nog met wat poedersuiker en serveer het taartje met extra rode vruchten

Notities

Extra lekker en speciaal: aardbeien en frambozen in chocolade! Smelt wat pure chocoladedruppels au bain-marie, haal daarna van het vuur en voeg nog beetje bij beetje chocola toe tot deze niet meer goed smelt. Doop dan nog een aantal aardbeien en frambozen in deze chocolade en leg deze op een vel met bakpapier en laat ze uitharden.
 
Of laat de ganache helemaal afkoelen en zet in de koelkast en roer geregeld even door, als het helemaal is afgekoeld, kan je deze opkloppen tot een luchtig room en hiermee kan je je taartje ook goed vullen!