Verwarm de oven voor op 180℃ met boven- onderwarmte
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray
Verkruimel de speculaasjes en smelt ondertussen de roomboter
Roer de gesmolten boter door de kruimels en verdeel deze over de bodem van het bakblik
Doe de roomkaas in een kom en voeg bloem en de suiker toe, roer kort tot een egaal beslag
Voeg dan een voor een de eieren toe en klop kort tot alles goed is gemengd
Giet het cheesecakebeslag over de bodem en zet de cheesecake voor 20 minuten in de oven *
Gekaramelliseerde appels
Schil de appels en snijd deze in blokjes. Doe een koekenpan op het vuur en laat daarin een klontje roomboter smelten
Doe de appeltjes in de pan en bak tot ze iets zachter worden, voeg dan de suiker en kaneel toe en bak deze tot de appeltjes karamelliseren, zet dan het vuur uit
Kruimels
Doe alle ingrediënten voor de kruimels in een kom, kneed dit tot kruimels
Haal de cheesecake uit de oven, top af met de gekaramelliseerde appeltjes en kruimels en doe de cheesecake dan voor 30 minuten terug in de oven op 180℃
Laat daarna de cheesecake afkoelen in een dichte oven en dan op een kiertje tot de oven dezelfde temperatuur heeft als de kamer, laat dan verder afkoelen en zet hem dan, voor minimaal 5 uur in de koelkast, maar liever een hele nacht
Snijd de cheesecake in gelijkmatige stukken en bestuif met poedersuiker
Notities
* Dit hoeft niet perse zoals ik hierboven heb beschreven. Mocht je cheesecakebeslag mooi lobbig zijn, kan je de appels en kruimels direct vanaf het begin meebakken.