Verwarm de melk totdat deze lauw is
Doe de bloem in een grote kom en voeg daar aan toe de lauwe melk, gist, suiker, zout, de eieren en de roomboter
Kneed het deeg met behulp van deeghaken totdat het deeg makkelijk loslaat van de rand van de kom, maar het nog wel plakkerig is
Doe wat bloem op je werkbank en kneed het deeg nog even door met je hand tot je er een mooie vliesje van kan trekken
Doe wat olie in de kom en leg daarin het deeg, dek af met plastic folie en laat voor 60 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek
Los het deeg op een bebloemd werkplek en kneed even door, doe daarna terug in de kom en laat het voor 30 minuten rijzen op een warme plek
Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes
Stort het deeg op een bebloemd werkbank en rol uit tot een lange plak van circa 60 x 25 cm
Besmeer deze plak met wat water en verdeel de blokjes appel er over heen en bestrooi de appel met wat kaneelsuiker
Rol het deeg op tot je een lange rol krijgt en snijd daar plakken af van circa 2 cm dik
Leg een schone theedoek op het aanrecht, bestrooi met beetje bloem en leg hier de plakken op met voldoende tussenruimte en dek af met een andere theedoek en laat deze voor 30 minuten rijzen
Verhit ondertussen de olie tot 180 graden Celsius en leg een schuimspaan klaar
Leg maximaal 3 a 4 apfelkrapfen in de hele olie en dek af met de deksel voor circa 2 minuten goudbruin
Haal de deksel van de pan, draai de krapfen om en bak deze kant ook goudbruin
Haal de krapfen uit de pan, laat deze uitlekken op wat keukenpapier en haal daarna door de suiker met kaneel