Ga terug
+ servings
Apfelkrapfen

Apfelkrapfen

No ratings yet
Print Pin
Servings: 20 stuks

Dit heb je nodig:

  • 600 gram bloem
  • 20 gram instant gist
  • 150 ml melk
  • 60 gram roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 6 gram zout
  • 4 elstar appels

Verder

  • Kristalsuiker
  • Kaneel
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Zo maak je het:

  • Verwarm de melk totdat deze lauw is
  • Doe de bloem in een grote kom en voeg daar aan toe de lauwe melk, gist, suiker, zout, de eieren en de roomboter
  • Kneed het deeg met behulp van deeghaken totdat het deeg makkelijk loslaat van de rand van de kom, maar het nog wel plakkerig is
  • Doe wat bloem op je werkbank en kneed het deeg nog even door met je hand tot je er een mooie vliesje van kan trekken
  • Doe wat olie in de kom en leg daarin het deeg, dek af met plastic folie en laat voor 60 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek
  • Los het deeg op een bebloemd werkplek en kneed even door, doe daarna terug in de kom en laat het voor 30 minuten rijzen op een warme plek
  • Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes
  • Stort het deeg op een bebloemd werkbank en rol uit tot een lange plak van circa 60 x 25 cm
  • Besmeer deze plak met wat water en verdeel de blokjes appel er over heen en bestrooi de appel met wat kaneelsuiker
  • Rol het deeg op tot je een lange rol krijgt en snijd daar plakken af van circa 2 cm dik
  • Leg een schone theedoek op het aanrecht, bestrooi met beetje bloem en leg hier de plakken op met voldoende tussenruimte en dek af met een andere theedoek en laat deze voor 30 minuten rijzen
  • Verhit ondertussen de olie tot 180 graden Celsius en leg een schuimspaan klaar
  • Leg maximaal 3 a 4 apfelkrapfen in de hele olie en dek af met de deksel voor circa 2 minuten goudbruin
  • Haal de deksel van de pan, draai de krapfen om en bak deze kant ook goudbruin
  • Haal de krapfen uit de pan, laat deze uitlekken op wat keukenpapier en haal daarna door de suiker met kaneel