Zorg dat de binnenpot goed schoon is en verwijder de rubberen ring uit de deksel, hierin zit misschien al geurtjes van kruidig eten en je wilt niet dat de yoghurt hierna gaat smaken
Giet de melk samen met de slagroom in de pan en zet de pan op de Yoghurtfunctie en zet de temperatuur hoger tot deze op Boil komt te staan, zet de pan aan en zorg dat het ventiel open staat
Zodra de pan klaar is geeft deze een pieptoon. Haal de binnenpot uit de pan en laat de melk afkoelen tot 60 ℃
Verwijder het vel op de melk, voeg nu 2 eetlepels yoghurt en het merg van de vanillepeul toe, roer goed door, zet de binnenpan weer in de pan en sluit de deksel
Druk nu wederom op de Yoghurt knop, stel de temperatuur in op Low en zet voor 8 uur aan
Haal de binnenpan uit de pan en roer de yoghurt door. Laat eventueel de yoghurt voor ongeveer 3 uur uitlekken om een wat dikkere roomyoghurt te krijgen, bewaar de yoghurt altijd in de koelkast.
Snijd een aantal kersen in stukjes en roer deze samen met siroop door de roomyoghurt
Giet de yoghurt in een schone, gesteriliseerde glazen pot en de yoghurt is dan ongeveer een weekje houdbaar in de koelkast