100 tot 150gramBonne Maman Meer Fruit, minder Suiker Aardbeien
1 tot 2 eetlepelssuikerOptioneel
Glazuur
200gramglazuur fondantte koop bij de bakwinkels
Roze/rode kleurstofof gebruik ontdooide frambozen
Drupje water
Italiaanse meringue
2eiwitten
150gramsuiker
40milliliterwater
Verder
Verse aardbeiengewassen en gehalveerd
Spuitzakken met gekarteld, glad en plat spuitmondje
Crème brûlée brander
Zo maak je het:
Eclairs
Bekleed een bakplaat met bakpapier of met de speciale soezenmat en verhit de oven voor op 240 ℃
Smelt in een pan langzaam de roomboter en voeg het water toe, breng dit aan de kook, voeg zodra het mengsel kookt direct de bloem samen met suiker en zout toe en roer alles 'droog'
Blijf het deeg voor circa 5 minuten verhitten zodat de bloem goed kan garen, haal daarna van het vuur
Roer nu een voor een de eieren door het beslag (circa 3), maar voordat je er weer een ei erbij doet, moet de andere goed zijn opgenomen. Het soezendeeg is goed als het als een dikke druppel van de spatel afvalt. Mocht het nog niet voldoende zijn, klop dan de 4e los en voeg beetje bij beetje toe tot het beslag goed is
Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met het beslag en spuit gelijkmatige eclairs op, laat voldoende ruimte er tussen zitten, spray de eclairs in met bakspray
Zet de eclairs in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 180℃ en bak de eclairs in circa 40 minuten gaar, open de ovendeur tussendoor niet!
Als de eclairs nog 5 minuten moeten bakken, laat dan wat stoom uit de oven ontsnappen door even de deur te openen, laat daarna de eclairs helemaal afkoelen
Prik 2 tot 3 gaatjes met het gladde spuitmondje in de bodem van de eclairs (links - midden - rechts), hier gaat zometeen de room in
Aardbeienroom
Doe de slagroom samen met de mascarpone en suiker in de kom en klop tot een stevig en luchtig room, roer de fruitspread nog eventjes glad en doe deze bij de slagroom. Klop daarna nog even goed tot alles goed verdeeld is
Proef de room en voeg eventueel nog wat fruitspread toe als de smaak nog intenser mag
Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de room en vul de eclairs hiermee, zet daarna in de koelkast
Glazuur
Doe het glazuur fondant in een hitte bestendige kom en verwarm de glazuur au bain marie tot maximaal 39℃, voeg eventueel beetje bij beetje water toe tot het glazuur iets vloeibaarder is
Maak het glazuur op kleur met roze/rode kleurstof of pak de ontdooide frambozen en druk deze door een zeefje uit zodat rode druppeltjes frambozen sap in het glazuur valt, indien je frambozen gebruikt, voeg dan iets minder water toe aan het glazuur
Roer het goed door elkaar tot er een mooie roze kleur is ontstaan
Dip nu 1 voor 1 de eclairs met de bovenkant in het glazuur en laat even uitlekken en leg ze dan op een bord/plaat en zet vervolgens weer in de koelkast
Meringue
Ontvet een kom en garder met citroensap en scheid de eieren en doe alleen het eiwit in de kom, zet dit alvast klaar in de keukenmachine
Doe het water samen met de suiker (houd een beetje apart) in een steelpan en breng dit aan de kook tot het 113 ℃ heeft bereikt, zet dan de keukenmachine aan om de eiwitten op te kloppen
Voeg de overige suiker toe aan het eiwit en klop tot er stevige pieken zijn gevormd
Laat de suikersiroop doorkoken tot een temperatuur van 118℃ en giet dan vervolgens de suikersiroop voorzichtig door het eiwitschuim, klop vervolgens het schuim tot hij lauw is
Vul een spuitzak met spuitmondje naar wens en versier de eclairs met de meringue en brand daarna met de crème brûlée brander de meringue goudbruin