Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen. Verrdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af en bak de slof af in 25 tot 30 minuten
Verwijder direct de vorm en laat daarna helemaal afkoelen
Bakkersroom
Doe 2/3e deel van de melk in een steelpannetje samen met de suiker en vanillesuiker en breng dit aan de kook
Meng in een andere kom de eidooiers, de custard en de overige melk tot een papje
Giet, zodra de melk kookt, wat van deze melk bij het eipapje, roer goed door, giet alles terug in de steelpan en breng al roerend aan de kook tot het de perfecte dikte heeft. Haal van het vuur en dek af met plastic folie. Koel af tot kamertemperatuur en laat daarna koud worden in de koelkast
Slagroom
Doe de slagroom samen met de mascarpone en suiker in een kom en klop dit tot een stevig en luchtig room
Versieren
Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de bakkersroom en versier de sloffen hiermee
Halveer de aardbeien en beleg de slof hiermee en spuit af met de slagroom, garneer met de geschaafde amandelen
Bewaar de sloffen in de koelkast
Notities
*Als je de aardbeien mooi wilt laten glanzen, kan je een zakje taartina gebruiken. Bereid deze zoals staat beschreven op de verpakking.