Ga terug
+ servings
Kaiserschmarren

Kaiserschmarren

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 3 porties

Dit heb je nodig:

  • 200 milliliter melk
  • 150 gram bloem
  • 2 gram zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 50 gram kristalsuiker + extra
  • Roomboter
  • 50 gram rozijnen in water gewelt
  • Poedersuiker
  • Appelmoes

Zo maak je het:

  • Maak een kom en garde vetvrij met behulp van wat citroensap
  • Scheid de eidooiers van het eiwit, zorg er voor dat er geen eigeel meegaat met de eiwitten, bewaar de eidooiers
  • Klop de eiwitten op tot een stevig luchtig schuim
  • Klop ondertussen de eidooiers met de melk, bloem, zout, vanillesuiker en suiker tot een egaal beslag
  • Spatel het schuim voorzichtig door het beslag
  • Verhit een koekenpan met een klontje roomboter
  • Schep wat van het beslag in de pan met een dikte van ongeveer 1 cm, bestrooi de bovenkant met wat rozijnen
  • Keer de pannenkoek om zodra de onderkant een goudbruine kleur heeft, de bovenkant is nu nog niet helemaal gestold, maar dit is juist de bedoeling
  • Snijd nu met behulp van 2 spatels de pannenkoek in 4 kwarten
  • Scheur de kwarten verder in stukjes
  • Voeg nog wat roomboter toe en bestrooi de stukjes pannenkoek met een eetlepel suiker tot de suiker begint te karamelliseren en alle stukjes gaar zijn
  • Serveer met poedersuiker en wat appelmoes