Pel en snipper de uien, houd een paar stukjes ui achter, deze gaan straks bovenop het brood. Verhit wat olie in een pan en fruit hier de ui in tot ze glazig zijn, laat afkoelen
Doe de bloem in de kom en doe hier het zout, mosterdzaad, knoflook- en uienpoeder in, roer goed door
Spatel nu de gefruitte uien en de geraspte kaas toe en meng alles goed door elkaar, bewaar wat kaas voor op de bovenkant
Verhit de melk samen met het water tot het lauw aanvoelt, doe dan de roomboter erbij en giet dit in de kom, voeg als laatste het gist en een scheutje honing toe
Kneed het deeg met de mixer of met de hand tot het deeg soepel aanvoelt, het kan nog iets plakkerig zijn, dit maakt niet heel veel uit. Het kneden is klaar als je van het deeg een vliesje kunt trekken
Doe wat olie in een kom en leg het deeg hierin, dek af met plastic folie en laat 1 uur rijzen op een tochtvrije plek
Vet de cakeblik alvast in en zet dit aan de kant
Stort het deeg op het aanrecht en verdeel het deeg in 20 gelijkmatige bolletjes
Leg onderop in het cakeblik 8 bolletjes van 2 naast elkaar
Leg bovenop die bolletjes de overige 12 van 2 naast elkaar, dek af met plastic folie en laat voor 45 minuten rijzen
Verwarm de oven voor op 200℃
Smelt een klontje roomboter en bestrijk de bovenkant van het brood hiermee, bestrooi daarna met de resterende ui en kaas en bak het brood in circa 40 tot 50 minuten gaar