Ga terug
+ servings
cinnamon bun knots

Cinnamon bun knots

Het recept voor deze heerlijke gevlochten kaneelbroodjes
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 12 stuks

Dit heb je nodig:

Deeg

  • 400 gram Amerikaanse patentbloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 8 gram zout
  • 30 gram roomboter
  • 120 gram water
  • 70 ml melk
  • 1 ei
  • 7 gram instant gist

Vulling

  • 100 gram bruine suiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 175 gram zachte roomboter
  • 15 gram bloem
  • 15 gram kaneel

Topping

  • Fijne parelsuiker
  • 30 gram roomboter
  • Poedersuiker
  • 1 ei
  • Scheutje melk

Zo maak je het:

Deeg

  • Doe de bloem in een kom en meng het zout hier doorheen, maak een kuiltje in de bloem en doe daar de suiker, de boter en het ei in
  • Maak de melk samen met het water lauw en los de gist hierin op, giet dit vervolgens in het kuiltje en meng beetje bij beetje bloem er door
  • Kneed het deeg daarna tot een soepel deeg, het deeg blijft wat plakkerig
  • Doe een beetje olie in een kom, bol het deeg op en leg het deeg in de kom, dek af met plastic folie en laat voor 1 uur rijzen

Vulling

  • Klop de roomboter fluweelzacht, voeg de suiker, bloem en kaneel toe en klop tot egaal mengsel, bewaar dit buiten de koelkast
  • Bebloem je werkblad en stort hier het deeg op, rol dit uit tot een langwerpige plak van circa 30×20, vet de cupcake bakvorm in
  • Besmeer deze plak met de vulling, verdeel de plak in je gedachte in 3 stroken en vouw deze dicht, rol hem iets uit met de deegroller
  • Snijd 12 gelijkmatige verticale reepjes uit het deeg, snijd vervolgens de reepjes in 2 of 3 kleinere strookjes maar niet helemaal tot het einde
  • Vlecht die met de 3 reepjes of draai die met de 2 tot een twist en rol ze vervolgens op als een rolletje en leg deze in de cupcakevorm, dek af met plastic folie
  • Laat de buns circa 30 tot 45 minuten rijzen
  • Verwarm de oven voor op 180℃
  • Klop het ei los en doe er een scheutje melk bij, bestrijk de broodjes met deze eggwash en bestrooi daarna met de parelsuiker
  • Bak de buns gaar en goudbruin in circa 20 minuten
  • Smelt de roomboter en bestrijk de broodjes hiermee terwijl ze nog warm zijn, bestuif daarna met poedersuiker