Leg alle ingrediënten voor het soezendeeg klaar
Laat de boter op laag vuur smelten, voeg melk en water toe en breng dit aan de kook
Haal van het vuur en roer de bloem door het mengsel totdat alle bloem is opgenomen
Zet het mengsel terug op het vuur en blijf goed roeren, circa 4 tot 5 minuten lang, het maakt niet uit als het een wat sissend geluid maakt en dat het wat aanbakt, dit is voor het rijsproces heel belangrijk
Stort het deeg in een kom, roer goed door en laat daarna voor aantal minuten afkoelen
Roer 1 voor 1 de eieren door het mengsel, voeg pas het volgende ei toe wanneer de vorige is opgenomen, houd het eerst bij 3 eieren
Het beslag moet als een trage dikke druppel van de spatel afvallen, mocht het beslag te snel van de spatel afvallen, dan is het iets te droog, klop het 4e ei los en voeg beetje voor beetje toe aan het beslag totdat het wel als een mooie trage dikke druppel van de spatel valt
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius
Vul een spuitzak met het beslag, knip een punt van circa 1,5 tot 2 cm breed af en spuit hoopjes van circa 2 cm breed en 1,5 cm hoog met voldoende tussenruimte tussen de soezen
Bak de soezen gaar in circa 25 tot 30 minuten, houd de ovenduur gedurende de baktijd dicht
Laat de soezen na het bakken afkoelen